Moderate

Posted on

Salam buat semua
Saya perasan juga bila kita menulis apapun, pasti akan menimbulkan riak berbeza.
Lain orang lain pemahamannnya walaupun yang didengar dan dibaca itu sahaja.

Begitulah kita meraikan dan memaknai perbezaan antara kita.

Begitu juga ada yang menegur saya dalam beberapa artikel sebelum ini yang mungkin kontroversi dan menimbulkan ketidak enakan dalam penerimaan.

Maafkan saya di atas kelemahan mengungkapkan kata-kata dan juga kurang melihat dengan kaca mata lebih luas sebelum memberikan pendapat.

apa yang saya dapat simpulkan adalah, dalam apa juga tindakan kita, ambillah langkah pertengahan dan moderate.
Di mana di situ akan bertemu titik pertemuan, antara kedua ekstrem. Begitu juga pentingnya muhasabah berterusan daripada mereka yang dekar dan sering menjadi cerminan buat kita.

Seperti mana seorang ukhti pernah menasihati saya:

‘ akak kene juga akui mmg ada akhawat kita yang garang. So kene belajar juga untuk bersopan santun.’

Saya menyetujui kenyataan itu.

Begitu juga komentar Akh Anon yang amat mengesani hati saya berkenaan approach permasalahan ini dengan moderate, itulah yang kami alami sewaktu di alam pekerjaan. Kalau takde moderate ini mmg tak jalan kerja. Begitu juga permasalahan komunikasi yang berterusan akan berlaku, dan disitulah muhasabah harus diteruskan.

Alhamdulillah

Banyakkan yang kita belajar? Moga dunia tanpa sempadan ini akan sentiasa menemukan kita pelbagai kisah dan cerita yang mengkayakan kita seperti selalunya.

PS: Kemungkinan saya harus menutup wordpress ini dan menulis sepenuhnya di muharikah.com. sebab kalau tak mmg blog ini lebih ramai orang datang dari website tu.

PSS: Doakan agar kami terus menerus ikhlas di sini dan cemerlang dalam seluruh perbuatan kami.

WAssalam

ingin menjadi muslimah supersaiya
aisyahz
KL

Advertisements

2 thoughts on “Moderate

    syafiqah said:
    March 10, 2012 at 12:55 am

    Salam alaik kak aisyah,

    saya meminati setiap tulisan kak aisyah.
    :’)

    tapi jangalah tutup blog ni :((

    please?

    mungkin akak boleh kurangkan menulis di blog ini untuk tingkatkan rating kepada blog muharikah.com,

    tapi bagi saya, artikel2 lepas akak kat sini, sangaaaaat bermakna .:(
    saya tak habis khatam lagi baca semua..

    semoga Allah redha setiap hasil usaha akak di jalan ini, dan semoga juga, tulisan-tulisan ini menjadi saksi akak di depan Tuhan nanti.

    moga tsabat hingga akhirnya.

    Beijing,China

    Ameer Muharrik said:
    March 15, 2012 at 3:04 am

    Salam…

    Harap tidak di DELETE blog ini
    Kerana kami sering menggunakan entry ini untuk mengingatkan adik2, mengingatkan rakan seperjuangan…

    Sgt2 sayang jika di TIADA kan enrty ini… Mgkin agak sukar utk kami mencari tulisan2 terdahulu anti untuk di gunakan sbg Muhasbah di masa hadapan..

    Harap keputusan ini di pertimbangkan semula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s