Kerana dakwah itu sentiasa berkarya…

Posted on Updated on

Lagu itu
pada cinta
pada warna
seruak rasa

sering mahu kuungkapkan rasa itu
pada aliran air yang mengalir
pada sebuah hati di lubuk diri ini,
biar ianya merah
biar ianya mekar
menghidupkan nafas
pada sebuah perjalanan
yang panjang ini..

Ramainya manusia yang perlukan hidayah Allah ini.

Ayuh kita berkarya untuk Allah!

warnai dunia ini dengan cinta, agar dengan cinta, terbukalah hati mereka buat kita, bila terbuka hati mereka buat kita, maka terbukalah akal dan juga kocek2 mereka! (kata2 ISHAB)

baru2 ini artikel saya masuk dalam iluvislam. Siap kata best giler lagi. perghh…

http://www.iluvislam.com/tazkirah/remaja-a-cinta/1525-pinanglah-daku-kerana-dakwah.html

astaghfirullah.. astaghfirullah.. astaghfirullah ( teringat surah an-nasr)

dan di situ ditulis ada 2800 orang share artikel itu. tak tahulah betul 2800 orang share ke tak.

tapi alhamdulillah krew2 iluvislam itu ubah sket supaya boleh difahami masyarakat luar.

Sbenarnya itulah dia dakwah. Sebuah panggilan. perlu sentiasa berkarya, bergerak, dan memberi.

cuba kita tengok website2 yang stagnant, atau surat khabar yang takde cerita baru. sure takde orang tengok sangat website2 itu atau tak beli pun paper itu.

Begitu juga dengan dakwah, kene sentiasa berjalan, berputar, memberi, sentiasa berkarya, dan bergerak. Serta terus dan terus, menghidupkan manusia lain.

Agar manusia tak berputus asa mencari sesuatu pada agama kita ini!

Ada seseorang pernah berkata; penyakit orang2 suka menulis ini adalah, lepas dia menulis, dia akan tulis lagi. dia takkan cukup dengan satu buku atau satu tulisan sahaja.

Maka kita perlu sentiasa menulis, memberi dan memberi.

Alhamdulillah, perjalanan masih panjang. Banyak perlu dilakukan.

nak membina sebuah daulah Islam, perlulah menundukkan jahiliyah dalam diri dan seluruh penduduk bumi ini…

sama2 kita berusaha yeah!

PS: doakanlah saya start study untuk exam MRCOG saya…uwaaaaaa!!! Allahumma yassir wala tuassir!

Advertisements

One thought on “Kerana dakwah itu sentiasa berkarya…

    mylittlepencil said:
    January 26, 2011 at 9:17 pm

    Assalamualaikum…..entri akak yg tu memang power….akak nk dtg mesir dgr kata….
    bley la jumpa sy…..nt cari tau mylittlepencil….

    baru sedar betapa dakwah penulisan juga penting !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s