Salji cinta

Posted on

cintaku padamu
ibarat salju
menaburi darat
memutihkan alam
membekukan jemariku yang meramasnya

cintaku padamu
bagai air mengalir
saat salju itu mencair
pada tubuhku yang fana

cintaku padaku
mekar bagaikan matahari
melantunkan sinarannya

pada hamparan salju itu

 

cintaku padamu
tidak suram pada gelapnya malam
tidak beku pada manik-manik ais
tidak surut akibat timbunan salji yang banyak

kerana cintaku padamu
ibarat cahaya di kesiangan pagi
ibarat burung yang bertebangan tinggi
ibarat angin yang beralun seni

ianya indah dan bercahaya…

yang pasti
cinta itu
membahagiakan diriku,

”Sungguh apabila seorang suami memandang isterinya (dengan rasa kasih sayang) dan isterinya juga memandang suaminya (dengan rasa kasih sayang), maka Allah akan memandang keduanya dengan pandangan kasih sayang. Dan apabila suami memegang tapak tangan isterinya, maka dosa-dosa mereka keluar dari celah-celah jari mereka.’ ( Hadis rasulullah)

 

 

kasi saya can kali kedua k?

 

huuhuh,

 

aisyahz

glasgow

Advertisements

7 thoughts on “Salji cinta

    ukhti malaysia said:
    December 2, 2010 at 7:23 pm

    Salam kak aisyah,

    insyaAllah bnyk kali can pun bleh. bt what really touches my heart is the hadis yg akk attached tu. mcm sweet sggt.

    ana mendoakan kebahagian ukhti.

    zikr said:
    December 2, 2010 at 7:31 pm

    hanya yg dah menikah merasainya.. dan saya sedang menelusuri saat indah itu.

    http://satuummah.blogspot.com

    a.i. said:
    December 2, 2010 at 7:41 pm

    murabbi oh murabbi..

    layann~

    hehe =)

    ..dan cinta mereka kerana allah itu menjadikan mereka bahagia.. ^_^

      muharikah responded:
      December 2, 2010 at 7:47 pm

      apa maksud aisyah tuuuuuu….. malulah saya plak…huhhuhuh…. owh mutarabbi ku!!

    fieqa said:
    December 2, 2010 at 9:10 pm

    kak aisyah yang comellll =) hik hik 🙂

    ace said:
    December 2, 2010 at 10:50 pm

    salam kak.

    amboi2. penat2 sy scan through entry yg tajuk aqidah tu. dah la panjang…..skali sajak ni pulak keluar…

    ish geram double dgn kerja final year yg tak siap lagi…jd editor xrasmi ntuk blog neh…akak ni ngade tau!

    ambik la chance byk2. jgn kaco sy. huhuu

      muharikah responded:
      December 2, 2010 at 11:04 pm

      eh cik pipah!! sabar nah!!! ada 4 pending .. semua saya dah tulis, tinggal schedule keluar je beberapa jam lagi. jangan marah cik adik yang comel…. i know u love me! muahhhh!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s