Rindu

Mengapa

melihat wajahmu

menguntum rindu

merasuk kalbuku

tertancap di situ

satu suara

bernada rindu



mengapa

mendengar suaramu

mengalunkan lagu

mengasyikkan jiwaku

membuaikan kisah

kenangan lama

terpahat di jiwaku..



owh aku rindu

bertemumu

berpelukan dalam syahdu

menanggisi pemergianmu

di saat aku

harus juga melangkah pergi.


adikku, sunnah dalam perjalanan ini..


manusia akan datang dan pergi..

satu sahaja yang kekal abadi.


cinta di jalan Ilahi…


dan itulah yang menjadikan kita sering ‘bersama’ di dalam kejauhan kita.


mengalunkan bayu pada rindu yang mengasyikkan kita..


Aku rindu pada kamu!

sungguh Allah sahaja tahu akan lukisan hatiku padamu,


di sebalik awanan yang damai,

di balik gunung ganang yang bergerak di atas lautan,

dan pada hembusan bayu yang menyapa jiwa kita,


di situlah rindu itu,

menyelusuri relung hatiku,

berdetak,

dan bercantum

dengan kerinduanmu…

Buat QS,

uhibbukunna fillah..

serius saya rindu kat korang!

akak,

glasgow

PS; utk sahabat-sahabat saya dan adik2 lain, saya rindu dan sayang kat korang juga tahu! tapi kasi canlah kat adik2 yang saya jumpa 4 kali dalam masa 5 tahun ini, jumpa pun paling lama 5 hari je hari tu kat france.. ni balik malaysia pun tak sempat jumpa derang… waaaaaa!!!

PSS: ni post skype dengan derang tadi…huhuuh

Advertisements

Author: Muharikah

Dr Aisyah Daie di JalanNya..

11 thoughts on “Rindu”

    1. wahhhh!!!

      anti selalu ada di hati ana!!!

      tapi nak gi sana jjeeee…. ada je exam makcik ni!!!huhuhuhu… nak sangat jumpa entiiiiiii!

  1. salam kak. syoknye bace puisi hati akk:)
    rindu akk jugak! huhu faham perasaan ni, tmbah2 lagi
    jumpe thru skype je

    akk2 qs, syok dpt kAisyah jd murabbi neh:)

    p/s: salam rindu dr bumi hujung UK buat kEcah n kakak2 power russia

  2. sampai hati akk buat sy nanges…

    T______________T wawawa~

    ukhti,
    apabila cinta membuahkan rindu
    diri ini tak keruan teringat padamu..
    dirimu yang mengingatkanku pada diriNya,
    dirimu yang mengambil berat akan,,
    sebanyak mana cintaku padaNya..

    ukhti,
    betapa indah susunan Allah
    menemukan kita 4kali dalam 5tahun
    namun dua hati tetap ditautkan,
    andai kita hidup dalam ma’iyatullah
    kerana akhirnya Dia juga yang uruskan hubungan dan cinta kita kan?

    ukhti,,,
    xmaula!!!!!!!!!
    nak nanges!!!!
    merepek la sy ni.seyes tak pandai bermadah.tapi akk faham kan? huhu

    -_-
    salam kasih sayang&rindu dari bumi russia

  3. Slm wrt akak,

    AkAAAAAAAAAAAAAAAk=)
    ckp sy jiwang tapi akak lagi jiwang ok?!hehehe=)
    apa2 pon sy suke sajak ni..chomell~
    jazakillah.jazakillah.jazakillah(^_^)

    alhamdulillah dlm kesibukan akak dpt juga kita bertemu di alam maya walaupon sekejap,
    melayan kami yang jauh dr bumi Uk,
    ermmm…

    mengumpat akak dgn gmek kat dapur smlm,
    “kita ada masalah tapi dok curhat 2-3 jam tak come out dgn apa2 solution pon.Last2 k Aisyah lagi cepat fikirkan solution utk kita.Padahal itu MASALAH kita..HaHa.hampeh betul kita ni”

    K aisyah tau,i have so many reasons kenapa sy thiqah dgn akak, dan skill akak yg pantas tu one of them kot=)
    Moga akak dlm rahmat dan kasih sayang Allah selalu~

    qumfaanzir-kami xpower langsong,hampeh ada la(sy je kot,akhawat lain power).xcaya tnye k Aisyah.heeee=p

    slm syg dr Russia(~_*)

  4. Salam akak.
    Ari tu bila nampak akak msg kt ym
    hati saya berbunga.
    Tapi kecewa sbb saya terlambat reply..
    Akak dah idle..
    Tetiba mawaddah pggl
    kata akak Ada kt skype skg
    yeayy!!
    Saya pon bawak bantal peluk n note yg sdg dibaca ke depan (konon2 multi-tasking la huhuh)
    dgr suara akak…
    dgr suara akak yg penuh concern ttg masalah kami..
    Saya jadi sayu..
    Ntahler ble time2 exam ni mmg jd vulnerable sket..
    Lalu saya pon buat2 baca note..heheh
    -akak: nor tgh buat ape tu?
    -mawaddah: nor tgh study
    -akak: wahh bagusnye

    lalu saya tergelak sdiri dlm ati.
    Sbb dari td dok tenung page sama.
    Haha.

    Huhu
    miss u Kak.

  5. haizi, mus’ab, dr mujahidah…… sungguh dakwah ini sentiasa mengikat hati kita kan?

    adik2 QS—> kelakar je baca komen2 korang… mana lagi sorang tu? sellau je dia komen kat sini, kali ni takde pula…huhuh… tulah dia takde time kite berskype..

    amy –> ni konfirm awak kene datang KL ni time saya balik..ehheheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s