Yakin Allah akan berikan yang terbaik untuk kita..

Posted on Updated on

Yakinlah..

Jika kita buat kerja untuk Allah…

dengan sungguh-sungguh…..

Allah pasti akan sempurnakan segala urusan dunia untuk kita….

Yakin dan yakin!

Banyaknya nak tulis, tapi banyak sangat benda perlu buat dan fikir…..

update diri saya:

1) Persiapan untuk winter retreat semakin membahang. Saya dan AJK2 lain semua amat panik! Doakan untuk kami di sini!

2) saya berjumpa patient yang ada bronchial carcinoma. Kitorg rasa mungkin akan go towards palliative care treatment je, since mungkin cancer tu dah metastases kat tempat lain. Saya nak sangat cerita pasal dia dan episod-episod yang saya lalui bersama dia. Sebab dia melalui pelbagai test yang akhirnya tak membawa dia ke mana2…. dan melihat dia, sangat menginsafkan saya akan hakikat dunia yang sementara ini!

3) saya mengalami dilema hidup yang amat dahsyat sekrang ni. Doakan Allah tunjukkan saya jalan terbaik ya. ( sangat tertekan juga sebenarnya)

4) doakan semua adik2 saya pass exam dan siap assignment mereka!

2 hari ini dapat ziarah adik2 dan makan malam dengan k mimi yang best! Alhamdulillah!

wassalam

muharikah

Advertisements

5 thoughts on “Yakin Allah akan berikan yang terbaik untuk kita..

    Faiza said:
    December 11, 2009 at 1:40 am

    Salam Aisyah…kuatkan semangat Aisyah! semoga Allah permudahkan segala urusan dan perjalanan kita semua…semata-mata kerana Allah, utk redha Allah…Ameen…InsyaAllah jumpa di Scotland nanti…:-)

    Saya doakan semua…

    daradah said:
    December 11, 2009 at 3:08 am

    Salam,
    Kuatkan azam dan keyakinan, Dia maha tahu, Insyaallah, kekuatan akan diberikan pada mu.

    uknowme said:
    December 11, 2009 at 5:50 pm

    hehe, you know where to find me… if i cant help u, at least i can listen to you.. mwah mwah mwah syah, rindu kat anti selalu.. aduhaii….. kesian kawanku ini..

    mun82 said:
    December 12, 2009 at 5:07 pm

    salam chah..when i miss u i visit ur blog ๐Ÿ˜› tp suka visit senyap2 (lepas visit padam bukti kt traffic tu..heheh)

    dilema hidup apekah?

    all the best for cabaran winter! missing the usual winter madness already ;(

    tetibe teringat our first winter madness together…was it 2005? time flies..

    doakan terus istiqamah!

    muharikah responded:
    December 16, 2009 at 1:05 am

    faiza…. jzkk ukhti kerana support anti! tak sabar sangat nak jumpa! insyaallah!

    daradah –> jzkk sebab selalu singgah blog ini… kalau sudi kenalkan nama, dapat kita bertaaruf…

    zinnnn!!!!!! miissshhhh uuuuu!!!!!! huhuhuh

    k muni! akak ! this winter would never be the same without u!huuhuhu…cepatnya masa berlalu and im still here…. 5 tahun dah bersama PMS, dulu, kini dan selamanya.. moga Allah berkati.. ameen!! ( is it just me? or do all the working doctors have a very unusual tight time? rasa sempit sangat masa tapi banyak benda nak kene buat! camne ni kak?huhuhu… ya allah berkatilah masa kami!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s