Suatu yang bermakna

Posted on

Alhamdulillah,

Jzkk semua atas malam yang indah.. rasa macam kering lidah tak bertulang ketika berhadapan dengan antum.. bacaan quran tak abes lagi hari ini.. mungkin sebab itu, saya banyak rasa saya merapu tadi..

alhamdulillah,sungguh antum banyak memberikan kekuatan buat ana sendiri.. alhamdulillah..

jangan lupa untuk ajari saya juga sebab saya juga insan yang banyak sangat kelemahannya.. ( termasuk tulisan saya yang amat terabur dan tak tersusun)…

seseorang juga membuatkan saya tersenyum juga malam ini ketika menerima text dia…..

Tak taulah saya dah beritahu akak ke belum.. takpelah bitu jelah.. saya sayang akak kerana Allah swt tau.Good nite…

Seolah-olah duri-duri di jalanan terangkat kerana kata-kata itu..

Dalam keharuan itu, tersembunyi rasa perasaan yang amat indah sekali..sehingga membuatkan bunga hatiku tersenyum dengan lebarnya sekali..

Al-Banna pernah mengatakan tentang perkara ini:

Wahai segenap ikhwah, ingatlah baik-baik, setiap kelompok membentuk kesatuan dengan kelompok lain. Mereke memiliki keterikatan ruh dan hati. Terikat dengan satu tujuan, satu cita-cita, satu hasrat dan satu perjuangan. Semua kelompok itu saling berpaut, saling tersambung, saling merindukan , dan saling menghormati. Setiap kelompok merasa tak boleh berdiri sendiri tanpa menjalin ukhuwah dengan kelompok lain, seperti batu bata bangunan kukuh yang saling megukuhkan. seluruhnya terpaut dengan pusatnya dalam ikatan yang sangat kuat dan mulia, baik dalam aspek spiritual, pengurusan, aktivisme dan penampilan. Semuanya  berputara mengelilingi pusat paksinyua, seperti gugusan binta yang bersinar terang yang berputar mengitari pusat peredaranya.. sebagai jalan untuk merealisasikan firman Allah..

Inamal Mu’minuuna Ikhwah .. ( Hujurat: 10)

Alhamdulillah.. buat yang mendengar kuliah tadi, saya sangat harap dapat kongsikan mutiara-mutiara tadi buat adik2 dan kakak2  saya yang sangat struggle untuk exam skrng.. maybe tak sempat nak dengar, tapi kalau ada orang tulis, insyaallah mereka mampu dapat manfaat dari perkara itu.. ada sapa2 sudi menulis untuk mereka? afwan ana tak mampu nak buat…huhuhuh

doakan kita sama2 tsabat ye.. camne nak jadi seorang ikhwan yang layu matanya kerana sibuknya dia bekerja di malam hari untuk dakwah ini, sedangkan pada permulaan malam sudah pun penat…?  Moga Allah terus melajukan diri kita dalam mengenal Dia di jalan ini..

ok, saya tunggu sapa2 yang dengar tadi untuk tuliskan summarise dan kongsikan dengan semua orang kat sini… 🙂

selamat malam wahai dunia..

wassalam

muharikah

Advertisements

7 thoughts on “Suatu yang bermakna

    adar said:
    November 24, 2009 at 8:21 am

    Semoga Allah swt memberkati segenap ruang waktumu.

    Adar,
    KL

    ainulmardhiah said:
    November 24, 2009 at 9:26 pm

    saya sayang akak kerana Allah s.w.t. =)

    JHaZKiTaRo said:
    November 26, 2009 at 12:27 am

    salam dari bumi Dublin, Ireland.. blog hopping.. rajin2, datang la singgah blog hamba.. 🙂

    arifah said:
    November 27, 2009 at 12:40 pm

    Sala. Akak, nak entry khas aidil adha?! Hehe. Demanding betul saya ni. =D

    Boleh la kak… plz?

    Love fillah,
    -Arifah-

    muharikah responded:
    November 27, 2009 at 6:56 pm

    wasalam… arifah… cane nak wat? kelam kabut sangat raya adha ni bertemu dengan ‘buah-buah’ hati saya…hehehhee… program pack dari malam ni sampai ahad…huhh.. iAllah ada masa saya akan try tulis eh…

    salam adar… jzkk…. mmg nama adar ke?

    auni … ahabbakillah min ajlihi ahbabtini…. 😡

    jhzki… iALlah akan cube…

    saya mahu bertanya said:
    November 30, 2009 at 7:11 am

    salam..

    tumpang bertanya.. mcammane nak buat post tu ade sambungan ye? contoh..

    bla..bla..bla…………………………………
    ……………………………………………
    ……………………………
    read more..

    ha..mcmne nk buat ade ‘read more’ tu yeak?

    just wondering..i am new in wordpress world..

    muharikah responded:
    November 30, 2009 at 11:20 pm

    salam,

    SMB , time awak buat entry, click kat HTML tab, pastu ada satu tab utk more, so click kat situ….

    err… faham ke eh?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s