Di Persimpangan aku berdiri

Posted on Updated on

Dendangan di saat menuntut ilmu….

khas buat sahabat2ku, adik2ku dan yang teristimewa…

Jahiliyah itu, jangan dipandang kembali.. tinggalkan ia sendirian dan mulakan hidup baru..

PS: video takde kat youtube. so takleh nak embedded. imeem semua takleh nak embedded kat sini… aiyaakk… napelah wordpress ini!huhuh.. sape nak dengar sambil browse boleh je klik kat kotak hitam tepi bar ini…hehehe

ok.. nak sambung tulis esei… esok dateline..huhuhu…

Di persimpangan aku berdiri..

Di Persimpangan Aku Berdiri
Album : Menjadi Diriku Repackage
Munsyid : EdCoustic
http://liriknasyid.com

Cukuplah…
kusimpan semua ceritaku
yang dulu

Tentangku…
tentang apapun yang membuatku
tiada berarti

Di Persimpangan aku…
berdiri
membisu
harus kuputuskan
kemanakah ku melangkah…

Reff : Jangan lagi
usikku meski aku tak tau
kemana lagi aku berlari
kejar harapan
yang sempat mengelam
biarkanlah
kuhidup dengan nafas yang baru
nafas yang menyimpan kedamaian
di persimpangan
aku berdiri

Cukup Januari kemarin kutinggalkan
kelamku…
tentangku
dan masa lalu yang membuatku
tiada berarti

Advertisements

2 thoughts on “Di Persimpangan aku berdiri

    UmiKalthumNgah said:
    May 8, 2009 at 6:28 pm

    Assalamualaikum warahmatullah,

    Apa khabar agaknya? Ingat lagikah pada makcik? Semoga sihat selalu dan tercapai segala cita-cita…Insya Allah. Amin..

    Salam pada kawan-kawan yang masih ingat pada makcik. Ada jumpa Makcik Noor Zaitun Yahaya di Leeds? Itu sahabat seperjuangan makcik dari Ipoh lagi sejak tahun lewat 1980’an. Jika ada terjumpa, kirimkan salam makcik padanya, ya?

    Wasalam…

    muharikah responded:
    May 8, 2009 at 11:11 pm

    salam makcik umi! ya allah makcik rindunya!! tak sabar2 nak ziarah makcik kat malaysia nanti jika ada kesempatan… :0

    makcik zaitun tu mak usrah saya skrang.. tentu sangat kenal.. insyaallah akan dipanjangkan salam makcik insyaallah…

    jzkk kerana sudi menjengok blog usang ini… πŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s