boringnya orang dakwah nehhh

Posted on Updated on

salam,

baru je aku terblog hopping kat dua blog yang lepak giler.. barulah aku perasan blog aku serius gile bunyinya…

patutlah ada orang kata kadang2 orang dakwah ini boring…

hehe…bile fikir2 pun memang pun sebab kadang2 mmg 24 jam otak ini fikir benda2 serius. tapi terkadang jadi tak masuk dalam masyarakat yang sepatutnya tempat kita nak share islam dan iman ini…

so, to all the duat out there.. sometimes we need to chill out ok? chill out with Allah inside your heart, to change the other’s people heart..

Now, need to focus on my essay again.. ( yeah… will never end until my finals!)

PS: terasa nak swimming, sape nak join?

Advertisements

5 thoughts on “boringnya orang dakwah nehhh

    nawwar insyirah said:
    March 11, 2009 at 12:15 am

    nak join swimming. tp x reti la akak. hehe

    talipon said:
    March 11, 2009 at 1:38 pm

    owang dakwah boring biler dia asyik duk fokus pd owang dakwah jer.. camtu gak owang tk dakwah..diorg pun boring gak kalau tak abis2 nk duk ajak owang gi clubbing.. tapi andaikata owang dakwah berchill-out ngan owang tak dakwah ( yg luar dr lingkungan dia ) dan owang tak dakwah pun start berdebat ( secara baek aar ) kat surau pasai agama ngan owang dakwah ..then life wud b sooooo colourful sebab owang dakwah yg berjaya dakwah kt org tk dakwah sgt lar mujarab sebab owang tk dakwah ni kemudian akan menarik byk lagi owang tk dakwah yg lainnnn sebab sah2 lar owang tk dakwah lebih bukak telinga besar biler geng2 yg sama jahat tetiba jadik baek.. kui kui kui….. ;-P

    ainul arina said:
    March 11, 2009 at 4:28 pm

    ^_^ terasa terpanggil pulak.. Tapi kan akak, kalau semua jenis blog sama je, takde yang beza-beza nanti tak best. Time saya kurang serius, saya suka baca benda simple. Tapi kalau time saya memang sangat tengah serius, saya akan cari benda yang serius juga kasi sama feel. Perbezaan itu indah =)

    muharikah responded:
    March 11, 2009 at 9:44 pm

    nawwar: salam nawwar, salam taaaruf. awak dari mana? kalau sama negeri bolehlah kita gi swimming sama2.. saya ajar ok? 🙂

    talipon–> wah, saya suka kes study awak tuh! 🙂

    ainul –> saya rasa betul gak tuh, tapi saya tgkkan, berapa ramai je blog dakwah yang selalu orang baca dan tgk komen pun tak seberapa walaupun isinya bagus.. maybe utk zaman bebudak cam kita semua ini approach dia kene dekat denga hati pembaca zaman moden juga kot…
    lagi satu mmg lebih mudah lah dekat dengan manusia..

    then saya terpk, cam hebatlah saiful islam tu, semua jenis manusia baca blog dia dan boleh terima apa dia tulis… haish…. satu cabaran utk saya nih…hehee… harap jordan ok time sejuk2 skrg…heheheh

    10mgTar said:
    March 12, 2009 at 12:10 am

    Sejak dtg UK, br tau kewujudan blog2 dakwah.

    Hrp jika selitkan perkataan arab yg t’lalu canggih tu, selitkan lah juga terjemahan…terjemahan yg paling ringkas dlm bahasa Malaysia/Inggeris, terjemahan yg public friendly….atau gunakan lah analogy yg paling ringkas bersifat daily routine/humor…

    kdg2 bkn x mau komen, tp brgkali umpama ‘punggok sj yg rindukn bulan’.

    Sudut ada 360 darjah, maka t’pulang pada individu tuk menilai dr sudut apa2 sj.Namun, bentuk geometri manakah yg menjadi pilihan?

    Oh ya..Ar – Razi ialah pujaan sy sejak sblm ambil spm lagi..namanya t’tulis dlm buku add math sy..kenangan terimbas….Maaf jika pendapat ni hanya picisan. Sekian.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s