Lihat dengan lensa Islam

Posted on

salam,

adik saya di brisbane, Australia baru balik dari jaulah. best gile dia kata. dia kasi gambar dia di atas. saya rasa makin dekat dengan adik saya kerana tautan hati kami sekarang bukanlah tautan darah daging lagi, tapi tautan aqidah yang lebih erat. malahan saya rasa dia lebih baik dari segi kefahaman Islam dari saya sendiri…malunya pada qilah…hhuhu

dia tengah siapkan video jaulahnya itu.. mesti best. rindunya nak pergi sana and jumpa dia. Dapat tahu suasana Islam yang dialami oleh saudara mara kite di sana… Memang tempat yang jauh dari Islam lagi senang kita dapat Islam itu sendiri.

Saya copy pastekan catatan perjalanan yang kawan dia tulis. comel je adik2 ni.. bersungguh2nya mereka ini. Insyaallah niat yang ikhlas menghasilkan amal yang bermanfaat dan mudah-mudahan diterimaNya…

Buat ‘adik’ saya yang makin femes skrg… Terima kasih kerana call tadi.. really appreciate it. Dah jadi daie ni memang kita makin sibuk dengan ramai peminat2…heheh… alhamdulillah…

Ok nak sambung stady. Doakan saya. Wassalam
___________________________________________________

alam alaik..

bermula dari hari sabtu lepas dan selama dua hari, telah mengikuti trip ke bribie island.

dekat dgn brisbane, dalam 1 jam perjalanan.

tema: Tengok Alam, Buat Kawan, Ingat Tuhan..

sebanyak 6 buah kereta telah menyertai. (kereta sewa)

1- Abu Dujanah
2- Humaira’
3- Hamzah
4- Talhah Ubaidullah
5- Salahuddin
6- Jaafar Abi Talib

seramai 30 org juga telah mengikuti program cuti musim luruh.. terdiri dr senior, junior dr QUT & UQ.

alhamdullilah , semuanya berjalan lancar .. ada pd mulanya masalah teknikal. tempat-tempat yang dilawati:
-eumundi market byk brg comel2 kat situ..
– underwaterworld subhanallah.. byk ikan-ikan berenang.. menakjubkan.. suka tgk batu karang yang warna warni.. lawa.. masyaAllah.
-ginger factory aka kilang halia. masuk mmg bau halia la.. (since i dun like halia much) teringat pula kawan kat UK, wan, dia sgt suka makan halia muda.. hehe.. keesokkan hari,
– bribie island… main-main sekejap.. ingat Tuhan, bila lihat alam dan juga berkenal-kenalan dgn kawan baru..

“buat 1 kumpulan yang sama warna tudung”
“buat 1 kumpulan yang sama warna baju”
“buat 1 kumpulan yang sama tinggi’
“susun ikut ketinggian “
“buat 1 kumpulan yang sama AGAMA” =semua org masuk dlm 1 bulatan aka kumpulan…

bijak kan ketua kumpulan aktiviti ni..
alhamdulillah sampai ke city pukul 4ptg.

semua dah pancit dan x larat.. suatu pengalaman yang menarik dan mencabar juga la…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s