citer adik2 saya

Posted on



salam..

saat kerinduan pada mereka, Fir menatapkan coretan kisah hidup mereka yg tak dapat saya kongsi bersama mereka…lawak giler….hehehe

Laporan Qiaamullail dari Moscow.

Tarikh:13 Mei 2006,Ahad

Tempat:Bilik Amie dan Sab(9-10)

Aktiviti:
-Supper-
Kami supper agak lewat sedikit malam tu,sebab semua akak-akak naqibah ni sibuk dengan preparation utk ke Malaysian nite keesokan harinya .Kak Saidah,Amie,dan yang lain-lain kehulu ke hilir mencari selendang-selendang indah untuk dipadankan dengan baju2 mereka yang meriah.haha.(Kasut tinggi amie kaler putih tu..cantik betul)haha.Kami supper pukul 12.30 macam tu.Ainul ada usrah malam tu,jadi dia x join kami makan biskut celup milo.Dia makan mi bandung dengan anak2 buah dia.Ainul memang terer memasak.Sab dan amie x join kami supper sebab depa period,jadi depa tak join kami supper,kata mereka “supperlah untuk tenaga bangun malam”(yelahkan..makan biskut je..mana best..hahah)..last2,fir ngan Idah je yang supper,sebiji kek dan biskut..habis kami balun semuanya.Nadia pun x supper.tidur terus.penat katenye.

-Kejut Orang bangun tido-
sebenarnya kami cadang nak bangun tidur pukul 2 pagi,tapi disebabkan semua akak2 ni letih,ade yg berdengkur siap,jadi kami bangun lambat sikit.pukul 220 pagi macam tu.paling awal sekali bangun,ainul.kagumnye saye.pas tu siap senyum2 sinis tengok kawan2 dia yang lain masih terbongkang tido.pas tu diikuti oleh fir(yang tido2 ayam) sambil memerhatikan ainul dengan gelagatnye senyum2 sinis itu.hehe.yang last sakli bangun, dayah a.k.a dayout..kesian..mata x leh nak bukak..haha..comel betul.

-Solat tahajjud-
diimami oleh saidah dengan gaya bersahaja diikuti oleh akak2 yang lain

-Solat Hajat-
diketuai oleh Fir dengan agak selamba..baca doa panjang2..Mula2 tu akak2 ni aminkan kuat2,pas tu semakin sayup bunyinya..haha..kesian..

-zikir munajat-
sementara tunggu Subuh masuk dan akak2 yang tertentu memperbaharui wudhuk masing2.hihi.

-Solat Subuh-
dihandle dengan macho oleh Sab.doa dia pun panjang gak,tp semua survive.x macam tadi.hehe.

-Bacaan ma’thurat-

-Bacaan Surah Mukmin dalam halaqah-
Bacaan ayat dan tafsir oleh semua akak2 yang tadinya tersengguk terangguk2..Tapi ada juga yang semangat..Budak yang paling awal bangun tu paling kesian.paling mengantuk sekali dia nampaknya.haha.samalah ngan dayout.

-Sarapan pagi-
sarapan yang x berapa pagi.orang melayu kata malam buta.330 pagi macam tu.haha.makan mi bandung ainul.BEST.secara tiba2 ainul bersemangat waja.tak mengantuk lagi dah.dayout hilang.dah balik bilik sambung tido.kesian.yang lain2nya makan dengan sopan,mata bulat,mulut pun meriah,memang best minum milo panas sab buat dlm sejuk2 pagi tu.Bila semua org dah kenyang,ainul pun mengantuk balik.semua orang pulang ke rumah untuk sambung apa2 yang patut.hehe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s